هر آنچه باید درباره تزریق ژل بدانیم!

تزریق ژل

 

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

با گذشت زمان و بالا رفتن سن، عضلات مختلف در بدن انسان تحلیل می‌روند و کوچک می‌شوند. بیشتر علائم پیری به علت کاهش حجم عضلات رخ می‌دهد. به همین دلیل در نواحی مختلف صورت، گردن، بینی، پیشانی، چشم و گونه‌ها؛ چین و چروک‌هایی ایجاد می‌شود. روش‌های تزریق فیلر پوستی از جمله تزریق ژل کمک می‌کنند تا عضله حجم خود را به‌دست آورد و چروک‌های ایجاد شده تا حدود زیادی برطرف شوند.
تزریق ژل می‌تواند برای افزایش حجم لب‌ها، رفع گودی صورت و لیفت ابرو هم به کار گرفته شود.

تزریق ژل چیست؟

ژل‌ها محصولاتی هستند حاوی کلاژن، اسید هیالورونیک یا هیدروکسی آپاتیت کلسیم که با تزریق در زیر پوست به تقویت عضله و پوست کمک می‌کنند و باعث جوان‌سازی آن می‌شوند.

به‌طور کلی از فیلرها برای پرکردن جای زخم یا حجم دادن به عضلات زیر پوست استفاده می‌شود. با کمک تزریق ژل می‌توان به‌راحتی چین و چروک روی پوست را کاهش داد.

تزریق ژل، راه‌کاری ارزان برای جوانسازی

تزریق ژل برخلاف سایر روش‌های جوان‌سازی پوست، هزینه کمتری دارد و به همین دلیل افراد بسیاری این شیوه را به روش‌هایی مانند بوتاکس ترجیح می‌دهند.

از تزریق ‌ژل برای پر کردن چین و چروک روی پوست و جای زخم‌ها می‌توان استفاده نمود. البته ژل‌ها کاربردهای دیگری هم دارند، برخی از این کاربردها به تایید سازمان غذا و دارو آمریکا رسیده‌اند و برخی هنوز تایید این سازمان را ندارند.

 

تزریق ژل

کاربردهای مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا

• استفاده از تزریق ژل برای افزایش حجم عضله‌ها؛
• کاهش چین و چروک روی پوست؛
• حجم‌دهی به گونه‌ها یا لب‌ها؛
• جوان‌سازی پوست دست‌ها؛
• تزریق ژل به بینی بدون نیاز به عمل جراحی.

کاربردهای تایید نشده سازمان غذا و دارو آمریکا

هرچند کاربردهای زیر به تایید FDA نرسیده است اما تزریق ژل در موارد زیر نیز تاثیرگذار است و تاکنون گزارشی مبنی بر عوارض شدید داروی اعلام نشده است:

• حجیم کردن سایز سینه در زنان؛
• افزایش حجم باسن؛
• تزریق ژل به پاها برای افزایش حجم آن‌ها؛
• استفاده از ژل در تاندون و رباط و عضله برای تقویت آن‌ها.

 

تزریق ژل

ترکیب فیلرهای پوستی

فیلرهای پوستی از جمله ژل‌ها دو مدل هستند:

1. دسته‌ای که اثر موقتی دارند و به مرور زمان در بدن جذب می‌شوند؛
2. دسته دیگر از فیلرها، غیرقابل جذب هستند و تا سالیان سال در زیر پوست بدون تغییر باقی می‌مانند.

1- فیلر های دائمی و غیرقابل جذب

فیلرهای غیرقابل جذب اثرات نامطلوبی را بر روی بدن می‌گذارند و به همین دلیل مصرف آن‌ها به شدت کاهش پیدا کرده است. در تزریق ژل از فیلرهای دائم برای مواردی استفاده می شود که چین و چروک بسیار عمیقی بر روی پوست ایجاد شده باشد.

دانه‌های پلی متیل متاکلریلاتتنها فیلر غیرقابل جذب که تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارد، پلی متاکلریلات یا همان PMMA است. استفاده از این فیلر تنها برای تزریق ژل در دور لب مجاز است. البته در برخی از موارد پزشکان از این فیلر برای پر کردن جای زخم‌های عمیق استفاده می‌کنند.

هرچند PMMA با بدن سازگار است و زیر پوست بدون تغییر باقی می‌ماند، اما می‌تواند عوارضی مانند ورم، کبودی یا قرمزی، خارش و درد ایجاد کند. این عوارض معمولا بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت برطرف می‌شوند اما ممکن است حساسیت‌های پوستی بر اثر تزریق ژل با فیلر غیرقابل جذب تا مدت‌ها باقی بمانند.

 

سایر ژل‌های دائمی

همانطور که گفتیم تنها فیلر غیرقابل جذب و دائمی که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است، فیلر PMMA است. ژل‌های دیگری نظیر روغن سیلیکون، تاییدیه‌های بهداشتی را ندارند و بهتر است از تزریق این گونه ژل‌ها جلوگیری شود.

 

2- فیلرهای موقت یا قابل جذب

در این روش‌ها بعد از تزریق ژل، ماده تزریق شده بعد از مدتی جذب پوست می‌شود و از بین می‌رود. معمولاً فیلرهای موقت دارای خواص مناسبی برای تقویت پوست و عضله‌های صورت هستند. مهم‌ترین فیلرهای موقت عبارت‌اند از:

 

1- کلاژن

یک پروتئین ارزشمند برای شکل‌دهی به پوست است. کلاژن به تقویت پوست کمک‌کرده و استخوان‌ها و غضروف‌ها را مستحکم می‌کند. کاهش کلاژن در سطح پوست یکی از عوامل پیری زودرس است.
در تزریق ژل معمولاً از کلاژن حیوانی استفاده می‌شود. این نوع ژل عوارض جانبی کمی دارد و البته ماندگاری آن نیز کوتاه‌مدت است.

 

2- اسید هیالورونیک

یک ماده قندی است که در بافت‌های بدن انسان نظیر پوست و غضروف وجود دارد. مخلوط این ماده با آب حجیم می‌شود و شبیه ژل می‌شود. این نوع ژل مدت زمان ماندگاری بیشتری به نسبت کلاژن دارد.

 

3- هیدروکسی آپاتیت کلسیم

این ماده را می‌توان در ساختار دندان و استخوان‌ها مشاهده کرد. تزریق ژل هیدروکسی آپاتیت کلسیم، به رفع چین و چروک پوست کمک می‌کند. ساختار مستحکم این ژل ماندگاری آن را تا 18 ماه تضمین می‌کند. استفاده این نوع ژل، در لب‌ها توصیه نمی‌شود.

 

4- اسید پلی لاکتیک

یک پلیمر مصنوعی است که البته با ساختار بدن انسان سازگار بوده و به مرور زمان تجزیه می‌شود. از اسید پلی لاکتیک در تولید بخیه‌های جذبی استفاده می‌شود. معمولاً تزریق ژل اسید پلی لاکتیک در چند نوبت صورت می‌پذیرد و ماندگاری بسیار بالایی دارد.

 

تزریق ژل

از چه ماده‌ای برای تزریق ژل استفاده کنیم؟

انتخاب نوع ژل‌تزریق؛ موضوع ساده‌ای نیست که خود فرد بخواهد درباره آن تصمیم بگیرد. به همین دلیل بهتر است انتخاب نوع ژل را به پزشک متخصص واگذار کنیم تا بر اساس شرایط تصمیم لازم گرفته شود.

راهنمای متقاضیان تزریق ژل

برای تزریق ژل به نکات زیر توجه داشته باشید:

• ژل را از برندی معتبر انتخاب کنید
• به کلینیک‌های مجاز یا متخصصین باتجربه مراجعه کنید
• از مراقبت‌های بعد از تزریق، آگاهی پیدا کنید
• زمان ماندگاری ژل را مد نظر قرار دهید
• محدودیت‌های سنی در تزریق ژل را بررسی کنید

پیش از تزریق ژل، حتما به مواردی که در بالا به آن‌ها اشاره شد توجه کنید تا تزریق شما، تاثیر بیشتر و ماندگارتری داشته باشد.

 

سخن پایانی

تژریق ژل از جمله شیوه‌های مناسب برای جوانسازی پوست است. ژل را می‌توان در خط خنده، گونه، زیرچشم، بینی، باسن و سینه تزریق کرد. برای نتیجه‌گیری از این شیوه زیباسازی پوست، باید به سراغ مراکز مجاز رفت و از مشورت پزشکان متخصص استفاده کرد. برای مشاوره رایگان و دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص تزریق ژل لب و تزریق ژل گونه با متخصصان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.