از امیکرون، نسل جهش یافته کرونا چه میدانید؟

کرونا امیکرون

در سفر به استانبول کرونا امیکرون را جدی بگیرید؟ با نیلا همراه شوید!

فهرست مطالبی که در این مقاله خواهید خواند:

امیکرون؛ اومیکرون نوع جدید کرونا

در 24 نوامبر 2021 (چهارشنبه) یک نوع کووید جدید به نام امیکرون در آفریقای جنوبی شناسایی شد. این نوع جدید کووید “امیکرون” Omicron نام دارد. سازمان جهانی بهداشت یا سازمان بهداشت جهانی، نوع جدید کووید را به عنوان نوع نگران کننده‌ای معرفی کرده است. پس از مدتی این ویروس جهش یافته، یعنی کرونا ا میکرون به کشورهای مختلف جهان از جمله ترکیه راه پیدا کرد. در ادامه به وضعیت و آخرین تغییر و تحولات ترکیه در مواجه با کرونا امیکرون می‌پردازیم.

وضعیت کرونا امیکرون در ترکیه

داده‌های وزارت بهداشت نشان می‌دهد کرونا امیکرون که از دیگر سویه‌های کووید-19 در سراسر جهان سبقت گرفت، به ترکیه نیز رسیده است. این کشور بیش از 66000 مورد جدید کووید-19 را ثبت کرده است. تعداد روزانه مبتلایان به ویروس کرونا در این روزها روندی صعودی دارد و به بالاترین سطح در ماه‌های اخیر رسیده است و به بیش از 68 هزار نفر افزایش یافته است.

این افزایش سریع که به‌طور پیوسته تلفات را افزایش می‌دهد به دلیل گسترش سریع کرونا امیکرون است. اگرچه مقامات تأثیر امیکرون بر وضعیت همه‌گیری را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند، اما در حال آماده‌سازی اقدامات جدیدی برای پیشگیری هستند، زیرا کارشناسان معتقدند تعداد موارد به زودی از 100000 فراتر خواهد رفت.

وضعیت کرونا امیکرون

بیانیه وزیر بهداشت ترکیه در خصوص امیکرون

فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، طی بیانیه‌ای در اوایل شیوع کرونا امیکرون به شدت به موارد امیکرون اذعان کرد، اما تاکید کرد که میزان بستری شدن در بیمارستان از این سویه چندان بالا نیست. این کشور همچنین دوره قرنطینه را برای افرادی که آزمایش آن‌ها مثبت شده بود از چهارده روز به هفت روز کاهش داده بود.

با افزایش موارد مبتلا به کرونا  امیکرون، مقامات در حال بررسی نقشه راه جدیدی برای مبارزه با این همه‌گیری هستند، اما هیچ محدودیتی تاکنون در دست بررسی قرار نگرفته است. ترکیه در تابستان گذشته تقریبا تمام محدودیت‌ها از جمله مقررات منع آمد و شد و قرنطینه را برای مهار همه‌گیری لغو کرده بود.

اقدامات ضروری ترکیه برای مقابله با کرونا امیکرون

از جمله اقدامات پیش بینی شده در صورت افزایش شمار موارد ابتلا به کرونا امیکرون، بازرسی بیشتر در اماکن شلوغ مانند مراکز خرید، تئاتر، رستوران‌ها و کافه‌ها با اعمال ماسک اجباری، فاصله‌گذاری اجتماعی و رعایت نکات بهداشتی است. ترکیه قبلا دسترسی افراد واکسینه نشده را در چنین مکان‌هایی ممنوع کرده بود و ممکن است مکان‌های بیشتری در فهرست مکان‌هایی قرار گیرند که واکسینه نشده‌ها ممنوع یا ملزم به انجام آزمایش‌های واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) خواهند بود.

نصف کردن ظرفیت مکان‌های شلوغ مانند رستوران‌ها و کافه‌ها که تا تابستان  اعمال می‌شد نیز ممکن است اجرا شود. اقداماتی برای مدارس نیز در دست بررسی است. مدارس برای آموزش حضوری در سال گذشته باز شدند، اما رسانه‌های اجتماعی در روزهای اخیر مملو از پیام‌هایی شده‌اند که از مقامات خواسته شده است تا در بحبوحه افزایش COVID-19 به آموزش از راه دور روی آورند. محمود اوزر، وزیر آموزش ملی ترکیه، بارها گفته است که آن‌ها قصد تعطیلی مدارس را ندارند، اما مقامات ممکن است در عوض تعطیلات ترم آینده را طولانی کنند.

وزارت بهداشت ترکیه اعلام کرده است که دو دوز در مقابل کرونا اومیکرون کافی نیست. ترکیه از ژانویه 2021 یک برنامه واکسیناسیون سراسری را اجرا می‌کند که تابستان گذشته به همه گروه‌های سنی گسترش یافت. از مردم خواسته شده است به دلیل افزایش سویه جدید کرونا به واکسیناسیون روی بیاورند و دوزهای مختلف را دریافت کنند. ترکیه همچنین در حال افزایش آنفولانزا و بیماری‌های تنفسی مشابه، به‌ویژه در میان کودکان است، که این مورد ناشی از کاهش استفاده از ماسک و فقدان سایر اقدامات شخصی است.

امیکرون و افزایش مراجعه به بیمارستان در ترکیه

بیمارستان‌های استانبول با افزایش تعداد افرادی که برای واکسیناسیون و آزمایش‌های (PCR) درخواست می‌کنند، مواجه هستند.  پروفسور نورتین یییت، یکی از اعضای هیئت مدیره، می‌گوید که جوانان اکثر موارد جدید را تشکیل می‌دهند و تعداد کودکان مبتلا افزایش یافته است. کودکان و جوانان تحرک‌های بیشتری دارد و کمتر پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، از این رو به سویه جدید کرونا یعنی امیکرون که قدرت سرایت بیشتری نیز دارد مبتلا می‌شوند.

علائم کرونا امیکرون Omicron

  • شایع‌ترین علائم
    شایع‌ترین علائم برای نوع جدید کووید یعنی، کرونا امیکرون تب، سرفه، خستگی، از دست دادن چشایی یا بویایی است.
  • علائم با رواج کمتر
    علائم کمتر رایج برای نوع جدید کووید Omicron عبارت‌اند از گلودرد، سردرد، درد، اسهال، بثورات پوستی، تغییر رنگ انگشتان دست یا پا و چشم‌های قرمز یا تحریک شده.
  • علائم جدی
    علائم جدی برای نوع جدید کووید دشواری در تنفس یا تنگی نفس، از دست دادن تکلم یا تحرک، گیجی و درد قفسه سینه است.

وضعیت واکسیناسیون کرونا در ترکیه

وضعیت واکسیناسیون کرونا در ترکیه

تعداد واکسن‌های تزریق شده در کشور ترکیه از مرز 136 میلیون دوز فراتر رفته است و نزدیک به 52 میلیون نفر دو دوز خود را دریافت کرده‌اند. بیش از 21 میلیون نفر سومین دوز از واکسن ضد کووید-19 خود را دریافت کرده‌اند، در حالی که بیش از 57 میلیون نفر حداقل یک دوز از این واکسن را تزریق کرده‌اند. روند واکسیناسیون در این کشور با شیوع کرونا امیکرون افزایش چشم‌گیری پیدا کرده است.

داده‌های وزارت بهداشت ترکیه نشان می‌دهد که نرخ واکسیناسیون در بین استان‌ها به‌طور قابل توجهی متفاوت است. در استانبول، حدود 77 درصد از جمعیت بزرگسال دو دوز واکسن زده‌اند، درحالی‌که این میزان در آنکارا 82 درصد و در ازمیر، سومین شهر بزرگ این کشور، بیش از 84 درصد است. در استان جنوب شرقی شانلی اورفا، تنها 60 درصد از جمعیت بزرگسال دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند، اما در استان عثمانیه، میزان واکسیناسیون 88 درصد است.

تست کرونا pcr در استانبول

یکی از دغدغه‌های مسافرا در استانبول توی این دوره همه‌گیری کرونا، تست کرونا PCR هست.

این امکان برای ساکنین استانبول وجود داره تا به بیمارستان‌ و آزمایشگاه‌های دولتی یا خصوصی برن وتست بدن که بی‌خطر هم نیست و این احتمال وجود داره که بخاطر آلوده بودن فضای بیمارستان‌ها به کرونا مبتلا بشن.

به همین خاطر بهتر هست که به جای مراجعه به مراکز درمانی، از یک مجموعه مطمئن بخوایم تا در محل اقامت و یا زندگی‌مون، از ما تست بگیرن و ریسک ابتلا به کرونا را تا اونجا که می‌تونیم کم کنیم.

برای آگاهی از شرایط تست کروناPCR کلیک کنید.

جمع بندی

کرونا امیکرون جدیدترین سویه جهش یافته کرونا است که با توجه به قدرت سرایت بالایی که دارد به سرعت در سراسر جهان به ویژه ترکیه پخش شده است. با توجه به این که کشور ترکیه حدود چند ماهی بود که قوانین و سختگیری‌های خود علیه کرونا را لغو کرده بود با شیوع این ویروس (اومیکرون) مجبور به اجرای پروتکل‌های بهداشتی جدیدی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.